La FVMP fa d’enllaç amb els municipis valencians que s’han oferit per a l’acollida dels refugiats del Aquariu

Després de l’anunci en el dia d’ahir de l’alcalde de València, Joan Ribó, oferint la ciutat com a “ciutat d’acollida” dels refugiats del vaixell Aquarius i de la predisposició per part de la Generalitat Valenciana, amb l’anunci de suport a aquesta causa per part de la Vicepresidenta, Mónica Oltra, sumat a l’oferiment de pobles i ciutats del País Valencià per a la mateixa acció, la FVMP ha començat hui a coordinar a tots els municipis que s’han oferit i que tenen capacitat de poder acollir, elaborant un document detallat amb el nombre de persones refugiades i les infraestructures que podrien assumir els municipis valencians.

La Vicesecretaria de la FVMP, Eva Sanchis, ha manifestat sentir-se molt orgullosa per la decisió presa per part de l’Alcalde Joan Ribó i de la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com dels pobles i ciutats que de seguida s’han oferit com acollidores, “Que els municipis valencians lideren esta acció per a salvar vides demostra que els pobles i ciutats valencianes son inclusius i solidaris”

El Aquarius es troba detingut en el Mediterrani des de diumenge passat amb les 629 persones que havien rescatat en les dues jornades anteriors perquè el Govern d’Itàlia, on les autoritats de rescat havien transferit al vaixell humanitari a part d’ eixos migrants, va negar autorització per al seu desembarque en ports italians. El buc Aquarius posarà rumb a València en les pròximes hores.

Per eixa qüestió la FVMP ha aprovat per unanimitat en el dia de hui, en Junta de portaveus, una moció que dona suport a l’Ajuntament de València en el seu oferiment d’acolliment en el port de la ciutat i en la qual es manifesta el sentiment de reconfort davant la decisió del Consell que trasllada una imatge de la societat civil valenciana de poble obert, acollidor i referent d’una Europa social i solidària.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *