El Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’ha reunit en sessió ordinària a Onil (l’Alcoià). A la trobada de l’ens municipalista valencià han estat presents l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, l’alcaldessa de Benilloba, Ana Délia Gisbert, l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús i l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz com a representants de Compromís.

En la sessió la vicesecretària general de la FVMP, Eva Sanchis, ha exposat al plenari de la FVMP la importància de la formació, ja que en aquest 2018 s’ha avançat la publicació del pla de formació contínua de la FVMP, a més a més de l’augment dels fons de formació. Eva Sanchis també ha destacat la diversificació de la formació tant de càrrecs electes com el de les adreçades a persones al servei de l’administració local. Per altre costat, Eva Sanchis també ha destacat les jornades de control de l’administració.

En l’apartat de serveis jurídics també s’ha destacat l’augment de consultes jurídiques per part dels diferents ajuntaments a la FVMP. Així com la preparació de plecs models per part de la FVMP en relació a la nova llei de contractes.

Per la seua part, el portaveu de Compromís a la FVMP, Alfred Remolar, s’ha congratulat per l’ona de solidaritat de molts municipis del País Valencià en l’acollida als migrants del vaillex Aquarius, així com ha demanat la publicació de tots els municipis que s’han declarat acollidors a la pàgina web de la FVMP.