Quico Fernández, Vicepresident de la FVMP, va participar a la Jornada, organitzada a la localitat d’Oliva per donar suport per part de la institució a les polítiques que milloren les condicions i la qualitat dels habitatges per a millorar-ne la conservació, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat

Un dels principals objectius a la FVMP és ajudar a tots els ajuntaments del nostre territori, perquè entenen que així estarem ajudant a les persones de forma indirecta, i aquest pla, el pla Renhata, evidencia una similitud en aquesta perspectiva, a la FVMP esperen que aquest pla siga un gran espai de suport per a l’economia valenciana perquè és evident que aquest pla es presenta importantíssim per als valencians i valencianes.

Renhata és important perquè dinamitza i ajuda a recuperar la competitivitat d’uns sectors tan importants per a l’economia del nostre territori , en especial en els sectors de la construcció, de la ceràmica i del taulell, com ha quedat demostrat, que ens situen en el cap d’exportació i producció en l’àmbit internacional, aquesta renovació de habitatges és prioritària, no sols per a millorar el confort i la qualitat de vida de les persones, sinó per a adaptar-les a la normativa actual i, en conseqüència, aconseguir habitatges més segurs.

“El gran nombre d’usuaris que han sol·licitat les ajudes del Pla Renhata de Reforma d’Interiors, Accessibilitat i Eficiència Energètica posen de manifest l’enorme necessitat de polítiques com aquestes en el nostre territori i la importància de la FVMP per poder desenvolupar-les”, ha manifestat el Vicepresident de la FVMP, Quico Fernández.

Segons les últimes xifres que ofereix el Ministeri de Foment, en 2017 es van expedir 3.313 visats d’inici d’obra per a reformar i/o restaurar habitatges al País Valencià, molts d’eixos expedients es tramitaren primerament als ajuntaments, per això la tasca important que es realitza des de la FVMP per tal de garantir eines i recursos als consistoris en el fi de que aquestes tramitacions siguen més eficients i efectives.

Quico Fernández va puntualitzar que aquest programa “és un clar exemple de compromís amb els ciutadans i ciutadanes i els seus problemes quotidians, però també és un clar compromís amb el medi ambient i amb l’eficiència energètica, és un clar exemple d’un model de societat i d’economia basat en la sostenibilitat, tot el contrari del que feien governs anteriors, per això la institució que represente, la FVMP, no pot fer altra cosa que donar suport a les accions que garantixquen una millora en la vida de valencians i valencianes”.