Compromís FVMP s’ha sumat hui a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA) i ha demanat davant les portes de la Delegació del Govern espanyol que garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 en la data prevista per a la seua extinció en 2019, sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa, que pateixen les comunicacions al País Valencià. A la concentració també s’han sumat els alcaldes i alcaldesses de Compromís David González d’ Oliva, Quico Fernández de Sagunt i Vicepresident de la FVMP, Eva Sanchis de Godella i Vicesecretaria de la FVMP i Sergi Ferrús de Pedreguer junt als Regidors i regidores Gloria Tello i Consol Castillo de València, Josep Lluis Romero d’ Orpesa, Consol Barberà d’ Alaquas, Mentxu Balaguer de Corvera, Jordi Pla de Concentaina, Xavi Tro de Benissa.

El Vicepresident de la FVMP, Quico Fernández, ha declarat durant la concentració que: “L’AP7 és una autopista que paguem tots els valencians, és un impost a la nostra economia que ja està molt alterada per una marginació per part de l’estat en matèria d’infraestructures i en matèria de finançament, el País Valencià no pot tindre com única alternativa una autopista de peatge quan som un poble exportador”.

Durant la concentració ha quedat de manifest que arribat a eixe punt i tractant-se d’una via clau per al sistema de transports i comunicacions del País Valencià, per a Compromís FVMP el Govern central haurà de tindre decidit què fer amb l’autopista, si estableix o no una nova concessió i les conseqüències que es deriven d’açò. Unes decisions que es prendran encara en el marc de la infrafinanciació que continuem patint els valencians i valencianes.

Esta important via de comunicació discorre, en els seus trams Tarragona-València i València-Alacant, seguint un recorregut paral·lel a dues carreteres nacionals (N-340 i N-332) que, a voltes, travessen importants nuclis de població i que suporten una elevada densitat de trànsit de vehicles. Com a conseqüència d’açò s’incrementa la freqüència d’accidents en aquestes vies, tal com arreplega un estudi realitzat per RACE en 2006, en la N-340 es troba el tram de carretera més perillós d’Espanya, i es generen nombroses molèsties als veïns i veïnes d’aquestes poblacions. En canvi, des de l’inici de la crisi, els esmentats trams de l’AP-7 han experimentat una notable reducció de la intensitat de trànsit pel que Compromís FVMP reitera la necessitat de garantir el rescat efectiu de l’autopista AP7 en 2019, convertint-se en pública i gratuïta.