Quico Fernàndez, vicepresident de la FVMP, i Eva Sanchis, vicesecretaria de la FVMP han participat a la presentació del llibre “Amb molt de gust”, editat per l’Ajuntament i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració del Museu Valencià d’Etnologia. Aquest llibre recull un vocabulari en valencià (i amb imatges) de productes relacionats amb l’alimentació, amb la traducció de cada nom a sis idiomes més (castellà, anglés, francés, alemany, italià i portugués).

L’alcalde Joan Ribó, ha assegurat que la manera d’alimentar-se condiciona la vida de les persones, i ha recordat “el compromís de la ciutat de València, que vol contribuir perquè l’alimentació mundial siga cada volta més adequada i sostenible”. “Volem ser un referent permanent, aportar una mil·lenària cultura alimentària lligada a una horta única i pròdiga, a tradicions centenàries com la tira de comptar, als seus mercats tan singulars, la riquesa i varietat d’una oferta que es denomina en sis idiomes en la publicació que hui presentem, lligada a la capitalitat mundial”, ha reiterat.

Tant l’alcalde com el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han agraït la tasca del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, encarregat de la redacció dels apartats dedicats als cultius tradicionals. A l’acte també han assistit la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo; el regidor de Comerç, Carlos Galiana; la regidora de Cultura, Gloria Tello i diversos acadèmics de l’AVL.