La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha servit d’amfitriona per a la trobada que diferents alcaldes de la regió de Timisoara estan fent al País Valencià. La vicesecretaria de la FVMP ha acompanyat a una delegació romanesa d’alcaldies per a visitar els municipis d’Oliva i Gandia.

Esta delegació ha visitat la ciutat de València durant els darrers dies amb l’objectiu de potenciar l’exportació de productes valencians a Romania a través de la regió de Timis i la seua capital, Timisoara (segona ciutat més gran i important de Romania). La delegació també s’ha reunit amb la  Directora General d’Internacionalització, Maria Dolores Parra i amb la tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez.

La delegació ha estat composta pel director del Centre de Desenvolupament econòmic de la provincia, 7 alcaldes y per José Miguel Viñals, Cónsul Honorari de Espanya a Timișoara (segona ciutat del país i capital de Timisoara).

Des d’aquesta delegació es va transmetre a la FVMP la seua voluntat per conèixer de més a prop el treball municipalista que es realitza a diferents pobles i ciutats d’arreu del País Valencià i amb aquest objectiu s’han visitat els municipis de Gandia i Oliva, localitats amb un potencial econòmic i turístic important i amb una nodrida comunitat romanesa. Durant la visita als ajuntaments també s’ha fet una visita a diferents empreses de la Safaor com Novacitrus d’Oliva i Dulcesol de Gandia.

“Des de la FVMP estem molt contents d’ajudar a difondre el treball que les nostres alcaldesses i alcaldes realitzen als seus municipis. Aquesta visita s’emmarca, per un costat, en l’esforç que s’està realitzant per part de la Directora General, Maria Dolores Parra i el conseller Climent, per millorar les exportacions de la economia valenciana. I per altra part, en potenciar les relacions culturals i socials entre diferents ciutats i pobles del País Valencià i Romania”, ha assegurat Eva Sanchis, vicesecretaria general de la FVMP i alcaldessa de Godella.

L’alcalde d’Oliva, David Gonzàlez ha expressat que “és un plaer rebre a una delegació d’alcaldes de la província de Timisoara. Resulta clau conèixer altres maneres de gestionar dins de l’àmbit municipal”.

Per la seua part, la alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha assenyalat que “estem molt agraits que la FVMP i l’expedició d’alacaldes de la províncies de Timis haja escollit la ciutat de Gandia. En el nostre passat tenim molts lligams amb Romania i esperem tindre’ls també en el futur”.

Finalment, el consul honorari d’Espanya en Timisoara, José Miguel Viñals, també ha expressat que “des del consolat honorari creguem que la Comunitat Valenciana i Timis tenen lligams econòmics, culturals i universitaris per estretar relacions en diferents vessants”.