El vicepresident de la FVMP i alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, i la vicesecretaria general de l’ens i alcaldessa de Godella, Eva Sacnhis han advertit que la situació que s’està vivint en les últimes hores a Catalunya suposa una vulneració dels drets més fonamentals de la democràcia.

En aquest sentit, Quico Fernàndez ha afirmat que “el govern espanyol està actuant a Catalunya sense respectar els drets bàsics que empara la Constitució, començant per la llibertat d’expressió. La persecució i la repressió contra representants legítims dels ciutadans és un atemptat contra la democràcia i la convivència. L’aplicació implacable de la llei, interpretada de manera interessada, i l’amenaça de la força, han substituït el diàleg i la tolerància. Moltes de les llibertats que ara tenim i semblen òbvies, van ser negades i reprimides en nom de la llei pels pares intel·lectuals dels qui ara sembla que determinen els límits de la democràcia. Els greus esdeveniments que s’estan produint a Catalunya demostren que no sols estem assistint a una involució respecte del model territorial de l’Estat, sinó que també estem patint una degradació del sistema democràtic”.

Per la seua part, Eva Sanchis, alcaldessa de Godella, ha manifestat que “estem vivim una lamentable involució democràtica. Rajoy i el seu govern es comporten de forma antidemocràtica i repressiva”.