La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha posat en marxa una nova edició de l’Escola de càrrecs electes per als regidors i regidores dels Ajuntaments valencians. La FVMP continua així la seua aposta per la formació destinada als càrrecs públic municipals que ja va encetar en 2016.

Aquesta formació, que tindrà lloc en varies edicions a València, Alacant i Castelló de la Plana, està formada per dos cursos que giren al voltant de la llei de transparència i per altre costat les ajudes i subvencions de la Unió Europea.

Per un costat les regidores i regidors han pogut apuntar-se al curs de “Gestió i aplicació de la llei de transparència i bon govern de les administracions locals”. Un curs en el qual es desenvolupen els conceptes al voltant del concepte de govern obert, la transparència, l’accés a la informació pública…

Per altra part, el curs “Projectes Europeus. Ajudes i subvencions” està orientat al funcionament de l’accés als fons europeus i conceptes com els instruments financers de la Unió Europea, els fons de gestió directa, els fons estructurals i la cooperació territorial de la UE.

Aquesta formació que es fa per segon any consecutiu, oferida per la FVMP als càrrecs electes locals, va estar configurada a partir d’una enquesta que la pròpia entitat municipalista valenciana va adreçar a les regidores i regidors de tot el territori durant 2016. L’enquesta preguntava al voltant de les preferències de la temàtica dels cursos, però també al voltant de temes logístics per a la realització d’aquests.

“Des del començament d’aquesta nova etapa a la FVMP hem tingut clar que una de les prioritats en matèria de formació havia de ser la dels càrrecs electes. Aquesta formació complementa, perfectament, la nova oferta de formació continua que hem preparat per als funcionaris públics d’Ajuntaments, diputacions i mancomunitats”, ha assegurat Eva Sanchis, vicesecretària general de la FVMP.

Segon any consecutiu
L’aposta per la formació de càrrecs electes ha estat ferma. Al 2016, ja es va fer una primera edició d’aquesta formació on les regidores i regidors van poder apuntar-se al cursos de “Gestió economicopressupostària de les administracions locals” i al curs d'”Organització, direcció i motivació de grups de treball”.

Inscripcions: carrecs-electes@fvmp.org
96 391 46 68/ 96 391 39 02 Ext 228

Documents per a la inscripció: