Compromís ha posat en marxa a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies la formació de càrrecs electes per als regidors i regidores dels Ajuntaments valencians. Compromís, al govern de la FVMP, gestiona, entre altres, l’àrea de formació de l’entitat. La FVMP enceta així un tipus de formació destinat als càrrecs públic municipals que es realitza per primera vegada en aquest format.

Aquesta formació, que tindrà lloc en varies edicions a València, Alacant i Castelló de la Plana, està formada per dos cursos que giren al voltant de la gestió econòmica i l’organització d’equips. Per un costat les regidores i regidors han pogut apuntar-se al curs de “Gestio econòmic-pressupostària de les administracions locals”. Un curs en el qual es desenvolupen els conceptes al voltant d’un pressupost així com l’utilització eficient del pressupost municipal i dels recursos públics.

Per altra part, el curs “Organització, direcció i motivació de grups de treball” està orientat al funcionament dels grups així com a nodrir de competències positives i motivadores a les direccions dels equips.

Aquesta formació, oferida per la FVMP als càrrecs electes locals, ha estat configurada a partir d’una enquesta que la pròpia entitat municipalista valenciana va adreçar a les regidores i regidors de tot el territori. L’enquesta preguntava al voltant de les preferències de la temàtica dels cursos, però també al voltant de temes logístics per a la realització d’aquests.

“A Compromís, dins de la nostra gestió de l’àrea de formació, daes del començament d’aquesta nova etapa a la FVMP hem tingut clar que una de les prioritats en matèria de formació havia de ser la dels càrrecs electes. Aquesta formació complementa, perfectament, la nova oferta de formació continua que hem preparat per als funcionaris públics d’Ajuntaments, diputacions i mancomunitats”, ha assegurat Eva Sanchis, vicesecretària general de la FVMP.