Fruit del conveni signat per part de la FVMP i de la Universitat de València es fica en marxa la 2na edició del postgrau “Governança local”. Aquest primer títol és de caràcter totalment presencial i està orientat a càrrecs electes d’entitats municipals i autonòmics. Un any més el Postgrau estarà dirigit per Pablo Oñate i Oscar Barberà, membres del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i Administració de la Universitat de València.

Des de la Universitat de València se ha configurat un currículum que té per objectius, entre altres, entendre el procés de les polítiques públiques i formació de l’agenda política i de govern, introduir-se en la planificació estratègica i altres eines pel disseny de polítiques públiques, dominar els aspectes econòmics del procés governamental, entendre les implicacions polítiques de la gestió pública o saber dissenyar una estratègia de comunicació local.

En paraules de la Vicesecretaria de la FVMP, Tamara Martínez, “amb la continuació d’aquest primer postgrau podrem formar a les regidores i regidors dels nostres ajuntaments. L’objectiu és que les persones que estiguen al capdavant dels ajuntaments puguen tindre una formació que els habilite per a prendre les millors decisions possibles i ser millors gestors”.

Tamara Martínez indica que “els ajuntaments són l’administració que més a prop està de la ciutadania i, per tant, la seua acció de govern té una resposta immediata i directa sobre les persones”. És per això que desitgen, doncs, que els actuals i futurs decisors públics locals, així com totes aquelles persones que tinguen vocació i interès de fer política en el nivell local, estiguen ben preparats, entenguen els reptes de la governança local i tinguen eines per a dissenyar, implementar, gestionar i comunicar la seua actual o futura acció de govern.

“Amb aquest Postgrau es continua apostant per  la formació per als càrrecs electes municipals. Des de la FVMP hem millorat i redirigit els objectius formatius cap a matèries que interessen i ajuden a millorar la governança local”, ha assegurat la vicesecretaria de la FVMP, Tamara Martínez.

Podeu fer la preinscripció al següent link: https://postgrado.adeituv.es/es/cursos/area_juridica_y_social-2/gobernanza-local/datos_generales.htm