El pla de formació contínua 2020 de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’ha posat en marxa amb l’objectiu, de nou, de donar resposta als nous reptes que s’han d’abordar des de l’Administració Local, prenent com a punt de partida les necessitats detectades, així com les opinions i també els suggeriments que els treballadors de l’administració local valenciana han fet a la FVMP. Es tracta d’un pla de formació ambiciós, amb nous cursos perquè el procés formatiu no siga incompatible amb l’activitat laboral diària de les treballadores i treballadors públics i on la conciliació entre ambdós siga real. De nou, la resposta a l’oferta formativa ha estat contundent. Durant les primeres 24 hores de llançament, la FVMP ja ha rebut més de 8000 sol·licituds de formació. El període d’inscripció durarà fins a finals del mes de juny.  

Aquesta formació, que té lloc tant en la modalitat online com també en la presencial, està formada per 71 accions formatives que giren al voltant de les necessitats de la gent que treballa en els Ajuntaments i, al mateix temps, s’adequa als reptes que les administracions locals han de d’encarar actualment. Una de les característiques del programa de Formació 2020 és tenir molt present als col·lectius minoritaris que requereixen d’una formació específica, ja que per poder estar a el dia en matèria legislativa resulta imprescindible atendre a la ciutadania amb garanties.

“La formació contínua és bàsica per al desenvolupament de la tasca i els serveis que els ajuntaments presten a la ciutadania. El pla de formació aposta per reforçar àrees de gestió que facin dels nostres pobles i ciutats un espai de convivència i millora de la vida de les persones”, ha assegurat la vicesecretària general de la FVMP, Tamara Martínez.

Adaptació a la situació COVID-19

El pla de formació contínua compta amb cursos online i presencials, que guardaran totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries amb un nombre de participants més reduït i en aules amplies i ventilades. Entre els cursos que ens podem trobar en aquest sentit hi ha els de “Protecció de Dades i teletreball”, “El procediment administratiu i la suspensió i tramitació dels terminis”, “la llei 3/2019 de serveis socials”, formació en “itineraris d’inclusió soci laboral” o la “prevenció de la infància des de l’àmbit municipal”. Cursos que poden ser molt importants per millorar el servei dels ajuntaments en un moment tan sensible.

“El pla de formació contínua 2020 de la FVMP neix en un moment complex, conseqüència de la crisi sanitària que ha provocat el Covid-19 i per això podeu trobar cursos que intenten millorar les noves dinàmiques de treball per part dels treballadors i treballadors al servei de l’administració local”, explica Tamara Martínez.

Podeu accedir a tota la informació del Pla a la web de la FVMP