Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer ha estat el representant del País València encarregat de participar amb la Federació Valenciana de municipis i províncies a la Setmana Europea de les regions i ciutats. Sergi Ferrús va participar com a ponent, juntament amb l’alcalde de Sanz Lawrenz (Malta), Noel Formosa, i l’alcalde de Grosupljie (Eslovènia), Peter Verlic. Els ponents van explicar les diferents polítiques de promoció de fonts d’energia renovable a través de les polítiques tributàries verdes impulsades des dels seus ajuntaments.

L’esdeveniment va consistir en una sessió organitzada pel projecte LOCAL4GREEN, que coordina l’FVMP. El projecte LOCAL4GREEN es desenvolupa en el marc del projecte Interreg MED que potencia la cooperació a l’àrea mediterrània i busca el creixement sostenible de l’entorn mediterrani a través de pràctiques innovadores i un ús raonable dels recursos. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme des de novembre de 2016 amb la participació d’entitats de diferents tipologies des de Malta, Grècia, Itàlia, Eslovènia, Xipre, Portugal, Albània, Espanya i Croàcia.