Fruit del conveni signat per part de la FVMP i de la Universitat de València es fica en marxa la 1ª edició del postgrau “Governança local”. Aquest primer títol és de caràcter totalment presencial i està orientat a càrrecs electes d’entitats municipals i autonòmics, estarà dirigit per Pablo Oñate i Oscar Barberà, membres del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i Administració de la Universitat de València.

Entendre el procés de les polítiques públiques i formació de l’agenda política i de govern, introduir-se en la planificació estratègica i altres eines pel disseny de polítiques públiques, dominar els aspectes econòmics del procés governamental, entendre les implicacions polítiques de la gestió pública i saber dissenyar una estratègia de comunicació local, son alguns dels objectius específics que es poden destacar d’aquest curs.

En paraules de la Vicesecretaria de la FVMP, Eva Sanchis, “Amb l’inici d’aquest primer postgrau podrem formar a les regidores i regidors que prendran possessió en els pròxims dies. L’objectiu és que les persones que estiguen al capdavant dels ajuntaments puguen tindre una formació que els habilite per a prendre les millors decisions possibles i ser millors gestors”

Des de la FVMP indiquen que “els ajuntaments són l’administració que més a prop està de la ciutadania i, per tant, la seua acció de govern té una resposta immediata i directa sobre les persones”. És per això que desitgen, doncs, que els actuals i futurs decisors públics locals, així com totes aquelles persones que tinguen vocació i interès de fer política en el nivell local, estiguen ben preparats, entenguen els reptes de la governança local i tinguen eines per a dissenyar, implementar, gestionar i comunicar la seua actual o futura acció de govern.

“Amb aquest primer Postgrau que ara encetem millorarem notablement els resultats de la formació per als càrrecs electes que organitzem. Des de la FVMP hem millorat i redirigit els objectius formatius cap a matèries que interessen i ajuden a millorar la governança local”, ha assegurat la vicesecretaria de la FVMP, Eva Sanchis.

 

Més info ==> ExpertUniversitariGovernancaLocal