El vicepresident de la FVMP, Quico Fernández, s’ha reunit amb càrrecs de Compromís en ajuntaments, diputacions i Senat per tal de posar en comú la necessitat d’exigir al Govern Central que actue conforme a les seues obligacions respecte del cost de les dessaladores d’Acuamed. “Aquestes formaven part del Pla Hidrològic Nacional (PHN), una eina de l’Estat per tal d’obtenir aigua i el cost en altres punts del país no s’ha repercutit als ajuntaments, per la qual cosa ha de ser el Govern, via confederacions, qui es faça càrrec del seu cost “, han indicat fonts de la coalició.

Des de la coalició recorden que treballen de forma unànime en les diputacions de Castelló i València, al Senat i a diversos ajuntaments per fer front comú davant la solució d’Acuamed. D’esta manera, s’ofereix un rebuig total a la imposició abusiva de l’empresa, que repercuteix el cost d’explotació i construcció de les plantes a les administracions locals, amb l’objectiu últim de defensar la viabilitat d’uns projectes urbanístics fantasma qüestionats per la manca de recursos hídrics i que acaben pagant veïns i veïnes dels municipis.

En este sentit, Compromís traslladarà als seus representants en les institucions la necessitat d’aconseguir que la gestió i cost siguen assumits pel Govern d’Espanya com passa en altres parts de l’Estat. “Si són de l’Estat ha de pagar l’Estat i han de formar part de la conca hidrològica i el PHN”, indiquen.

Davant la proposta “oportunista i insolidària” del grup Popular de la Diputació que demanava únicament el pagament de la dessaladora d’Orpesa, el grup de Compromís a la Diputació de Castelló, ha aconseguit modificar-la i incloure les dues dessaladores de la província, marcant així l’agenda política amb aquesta greu situació heretada de l’època del “pelotazo” i que “ha de ser resolta per qui les va propiciar, que no és un altre que el govern espanyol”, han afegit fonts de la coalició.

En este sentit, Compromís traslladarà als seus representants en les institucions la necessitat d’aconseguir que la gestió i cost siguen assumits pel Govern d’Espanya com passa en altres parts de l’Estat. “Si són de l’Estat ha de pagar l’Estat i han de formar part de la conca hidrològica i el PHN”, indiquen.

Davant la proposta “oportunista i insolidària” del grup Popular de la Diputació que demanava únicament el pagament de la dessaladora d’Orpesa, el grup de Compromís a la Diputació de Castelló, ha aconseguit modificar-la i incloure les dues dessaladores de la província, marcant així l’agenda política amb aquesta greu situació heretada de l’època del “pelotazo” i que “ha de ser resolta per qui les va propiciar, que no és un altre que el govern espanyol”, han afegit fonts de la coalició.