La FVMP ha posat en marxa la primera edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones práctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bònes Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials.

Així doncs, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar els Premis al Bon Govern en el proper any 2018. Els premis premiaran les practiques que acosten al ciutadà les decisions i les mesures que potencien i milloren el desenvolupament local i rural, les manifestacions culturals, les polítiques d’ocupació, l’ús del valencià en l’administració local, la sostenibilitat del territori, la millora de la salut pública…

Els guardons seran la plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Als Premis, que estaran convocats anualment, podran optar tots els Ajuntaments i Mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana. Amb data dotze de desembre de 2017, començarà el termini d’entrega de la documentació que finalitzarà el dia trenta-u de gener de 2018. Les bases de la convocatòria es poden descarregar en aquest apartat, i en elles es fixen les condicions per a la presentació de sol·licituds i documentació de les diferents modalitats de premis, el format dels projectes, el calendari detallat de terminis de tot el procés i la composició de la omissió avaluadora.

Les candidatures guanyadores rebran un guardó com a premi durant l’acte institucional d’entrega dels guardons que tindrà lloc cada tres d’abril, data de celebració de les primeres eleccions democràtiques.

Bases del Premis==> bases premis_BonGovern