L’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, ha participat al II Congrés de despoblació al medi rural celebrat a Osca (Aragó).  La despoblació del medi rural és un dels principals problemes de la zona interior del País Valencià durant l’últim mig segle. De no actuar amb urgència, el risc que moltes zones acaben com deserts demogràfics serà en pocs anys una realitat davant de la qual ja no es pot interposar cap acció. Superar aquest fenomen exigeix ​​que les administracions europees, estatals, autonòmiques i locals comprometen recursos i esforços, cadascuna des de les seues competències. En aquest marc, s’emmarca aquest Congrés en el que participa Compromís de la mà de Joan Miquel Garcés.

Garcés, alcalde de Xaló (Marina Alta) i membre del Forum de Municipis d’Interior de la FVMP, ha assistit aquest congrés en el qual s’han cercat solucions i respostes per al problema de la despoblació dins del medi rural.