El Museu de Belles Arts de València ha acollit la presentació de la nova ferramenta que l’ens municipalista valencià ha posat al servei dels municipis i la ciutadania. Aquesta nova ferramenta es tracta d’ANEM (Agenda de Novetats i Esdeveniments Municipals) un nou servei de la FVMP per als municipis de tota la Comunitat Valenciana. Una APP gratuïta, que confecciona la FVMP, per a tots els municipis i mancomunitats associats amb l’objectiu d’ajudar a difondre de manera eficaç els esdeveniments dels municipis.

La presentació ha estat a càrrec de la vicesecretària de la FVMP i alcaldessa de Godella, Eva Sanchis i del vicepresident, i alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez. Sanchis ha destacat la importància d’aquest tipus de serveis ja que suposen “un servei molt important per als Ajuntaments”. “Des de la FVMP l’objectiu prioritari és servir d’utilitat als nostres municipis per a prestar un millor serveis a la ciutadania” ha assegurat Sanchis. Per la seua part, Francesc Fernàndez, l’alcalde de Sagunt ha destacat “la democratització que suposa ANEM. Un servei que iguala a tots els ajuntaments valencians i a tota la ciutadania, independentment d’on siga cada persona”.

Per part de la Generalitat Valenciana ha participat Albert Girona, secretari de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i Ruben Trenzano, director general de política lingüística i multilingüísme. Trenzano ha destacat “la importància d’aquest tipus de polítiques centrades en el municipalisme per apostar en la promoció i difussió del valencià.”

El secretari de Cultura i Esports, Albert Girona ha destacat que aquest tipus d’eines “ajuda a vertebrar tot el nostre territori i a difondre els esdeveniments culturals del nostre País. És l’agenda més completa d’esdeveniments culturals, socials i esportius que hi ha ara mateix”.

Aquest servei d’APP global municipalista que posa en marxa la FVMP s’emmarca dins de la importància de difondre les activitats municipals, ja que aquesta és una de les majors preocupacions dels càrrecs públics locals. Hui en dia la ciutadania ha aprés a disposar de la informació de manera immediata i clara, que amb un colp de vista es tinga la capacitat de decidir si interessa o no, la informació eficient al telèfon en un sols “clic”. ANEM serà una ferramenta eficaç on es farà arribar a tots els veïns i veïnes del País Valencià els esdeveniments que s’organitzen.

Però a més a més, multiplicarà exponencialment la difusió de cadascun dels actes. Es podrà arribar a la ciutadania dels pobles del costat, als de la comarca i als de tot el territori valencià. Serà la primera ferramenta informàtica que posa a l’abast de la ciutadania tot el mapa cultural i d’esdeveniments municipals de tot el territori valencià. Una ferramenta completa que comptarà amb diferents filtres per tal que la recerca d’informació s’ajuste al que necessitem: comarca, localitat, data, hora, lloc, tipus d’espectacle, públic objectiu, agenda, alertes i venda d’entrada. Aquesta APP pot ser compatible amb altres més locals, ja que aquesta té una visió global de tot el territori municipal valencià i ajudarà a difondre els actes de cada municipi també entre veïnes i veïns d’altres localitats. La APP es pot descarregar de manera gratuïta a les tendes de les paltaformes de Android i Apple.