La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha acollit la posada en marxa de la nova Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes que suposa una nova etapa d’este ens que té com a objectiu cercar sinergies de programació comuna, apropar les realitats de cada emissora local i crear un gran teixit comunicatiu públic d’àmbit local que aposte per la informació pública i de proximitat.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) es posa a disposició de la nova XEMV personal propi de l’ens municipalista valencià així assistència tècnica i l’organització de cursos i jornades de formació. Contràriament a les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, en cap cas, des de la FVMP s’assumeix cap tipus de finançament. No obstant, si que s’obre la possibilitat de signar futurs convenis amb altres institucions públiques per a enfortir la XEMV.

Aquesta és una proposta que aposta per globalitzar i unificar totes les propostes d’informació local públiques del País Valencià. Des de la FVMP és posibilita apostar per la informació pública i baix un àmbit global de tot el territori valencià ja que estan presents emissores des del sud fins al nord del País.