La FVMP ha aprovat una moció a la seua Junta de Portaveus dels grups polítics per demanar al Govern espanyol que porte a efecte de manera urgent en tot el litoral valencià les actuacions necessàries per a la regeneració, recuperació, condicionament i manteniment de les platges tan ràpidament com siga possible. Les platges valencianes han patit desastres ocasionats pel temporal del mes de desembre en el litoral dels municipis costaners valencians, i des de la FVMP es requereix un esforç institucional que done suport i exigisca l’arribada d’ajudes de l’Estat, per a pal·liar els danys afectats i restablir com més prompte millor la normalitat de les costes dels nostres municipis.

La destrossa ocasionada en el litoral dels municipis, va més enllà del material per la seua afectació al desenvolupament i progrés econòmic dels municipis, amb una base molt important en el sector turístic.

Al País Valencià les platges són un element clau en la seua economia i un dels principals reclams turístics, ja que l’economia de nombrosos municipis depén en gran manera de la qualitat i estat de les platges. Per això el suport al sector turístic requereix, a més de les imminents ajudes, d’un Pla de conservació del literal per a evitar els danys que s’ocasionen pels temporals.

Així doncs, és imprescindible comptar amb fons per a pal·liar els danys pel temporal, es requereix una resposta immediata que en cap concepte pot demorar-se, ja que la desatenció provocaria unes terribles conseqüències per a la ciutadania.

En aquest sentit, la FVM, govern de la qual forma part Compromís, com a institució representativa del municipalisme valencià, considera necessari sumar esforços de tots els ajuntaments com a manifestació de solidaritat en l’exigència al Govern de l’Estat, perquè adopte els plans i mesures suficients per a restaurar els danys patits i recuperar l’estat òptim de les nostres costes.

Es necessari dotar per part dels Ministeris competents dels recursos econòmics, davant de la gravetat de la situació, per això caldrà arbitrar les ajudes i dotacions econòmiques que després d’una avaluació objectiva es necessiten per a esmenar els efectes ocasionats.