La vicesecretària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Eva Sanchis, va participar la setmana passada a la xerrada que va organitzar l’Ajuntament de Sogorb i la FVMP per a parlar del paper de la dona al món de la política.

La xerrada, emmarcada dins de l’homenatge que la capital de l’Alta Palància li ha dedicat a Olga Raro.

Eva Sanchis va voler fer ressò en la importància d’afavorir el procés polític i democràtic el qual necessita a les dones i els homes per preservar la seua autenticitat, “simplement perquè el procés polític necessita ser un reflex de la societat, per canviar els sistemes i les lleis que ens facen avançar dins de l’estat de benestar”.

Al mateix temps, l‘alcaldessa de Godella i vicesecretària de la FVMP, va destacar dades de la Unió Europea com que només el 22 per cent dels escons en els parlaments europeus estan ocupats per dones, en l’actualitat, el que representa, un lent creixement respecte a l’11.3% de 1995. Per exemple, al gener de 2015, 10 dones eren Cap d’Estat i 14 Cap de Govern, i només el 17 per cent dels ministeris estaven en mans de dones, la majoria en àrees de política social, educació i família.