Diferents alcaldesses i alcaldes de Compromís han participat a les III Jornades de Municipis d’Interior celebrades enguany al Municipi d’Agres. Aquestes jornades, que organitza per tercer any consecutiu la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, tenen com a objectiu primordial posar damunt la taula les problemátiques més comunes dels municipis d’interior del País Valencià.

L’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, ha estat l’encarregat de presentar i fer d’amfitrió d’unes jornades que s’han treballat des de dos tallers al voltant de la importància de la dona en l’espai socioeconòmic dels municipis d’interior i un sobre la situació d’AVANT, fins a una taula de polítiques del govern valencià, coordinada per Eva Sanchis i on ha participat la directora general de Serveis Socials, Mercé Martínez.

En aquestes jornades s’ha acordat demandar: el desenvolupament de la Llei de Mancomunitats con a instrument per a oferir als municipis serveis públics, desenvolupar els plans especials de vivenda per a rehabilitar, afavorir una xarxa de serveis públics que permeta l’accès a tota la ciutadania i les seues necessitats socials i, per últim, obrir canals que doten de major agilitat als serveis d’emergència per afavorir una resposta coordinada des dels ajuntaments amb l’administració autonòmica.

A les jornades, a més a més de l’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, la vicesecretària general, Eva Sanchis i la directora general de Serveis Social, Mercé Martínez, han participat representant a Compromís Josep Vicent Rovira, alcalde del Ràfol de l’Almunia, Joan Miquel Garcés, alcalde de Xaló, Anna Délia Gisbert, alcaldessa de Benilloba, Mario Mira, alcalde d’Otos i Josep Albert, alcalde d’Albaida.