La vicesecretaria de la FVMP i Alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha participat a la ciutat d’Alacant al debat sobre “La importància de la governança local”. El debat organitzat per Localmed (Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa)i ha tingut lloc a la Universitat d’Alacant. En el mateix també participaren regidors i regidores dels municipis d’Elx, Sant Joan o Alacant entre altres. Durant la seua intervenció, Eva Sanchis, ha destacat que, “el dotar als nostres ajuntaments de majors competències i major finançament per a desenvolupar amb qualitat les seues competències ha sigut una demanda unificada per tots els alcaldes i alcaldesses a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, una demanda que serà molt més apressant en una economia molt més global”.

Sanchis també ha aportat durant el transcurs del debat la seua visió com a alcaldessa de Godella, ficant damunt la taula les experiències dutes a terme a la població on governa en l’actualitat en matèria de competències pròpies, finançament i participació ciutadana, entre les qüestions més destacades. “La ciutadania no organitzada desitja ser escoltada, moltes vegades les seues veus s’ofeguen entre els problemes més simples però no saben canalitzar les seues inquietuds; el govern local ha de proposar-se arribar fins a l’últim espai de la localitat perquè aquesta siga entesa i atesa pels qui tenen el privilegi d’escoltar i donar respostes”, ha manifestat la ViceSecretaria de la FVMP.