La FVMP ha posat en marxa la primera edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones práctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquestos guardons han tancat la seua primera etapa amb la presentació de les candidatures per part dels municipis, mancomunitats i consorcis. Des del passat dotze de desembre i fins al trenta-u de gener la FVMP ha rebut més de 84 projectes presentants per 56 municipis, consorcis i mancomunitats diferents. Aquests guardons volen ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar els Premis al Bon Govern en el proper any 2018la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes fan. Els premis premiaran les practiques que acosten al ciutadà les decisions i les mesures que potencien i milloren el desenvolupament local i rural, les manifestacions culturals, les polítiques d’ocupació, l’ús del valencià en l’administració local, la sostenibilitat del territori, la millora de la salut pública…

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bònes Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials.

Les candidatures guanyadores rebran un guardó com a premi durant l’acte institucional d’entrega dels guardons que tindrà lloc cada tres d’abril, data de celebració de les primeres eleccions democràtiques.