La Junta de Portaveus de la FVMP ha aprovat durant la seua reunió ordinària de desembre, la Proposta per a demanar un major foment de l’autoconsum energètic a les llars. En aquesta proposta, que va comptar amb els vots a favor de tots els grups polítics, es va demanar que els governs del País Valencià i d’Espanya promoguen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de les diferents modalitats de subministrament d’energia elèctrica com l’autoconsum i de produccions d’autoconsum. Al mateix temps, també es instar a les diferents administracions a la derogació de les traves administratives per a que promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum als municipis mitjançant una campanya informativa als ajuntaments en la que s’inste  a posar en marxa mesures com els incentius a la instal·lació de renovables.

Per altre costat, també es va aprovar una moció per a demanar que es declare d’interès públic la compatibilitat de la docència musical en dos conservatoris pertanyents a dues Administracions Locals o bé en un conservatori d’àmbit local amb un altre d’àmbit autonòmic, sempre que es respecte la durada màxima prevista per a la jornada completa, d’acord amb la legislació vigent.

Altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació dels pressupostos 2018 de la FVMP i que va comptar amb els vots a favor de Compromís, PSPV, Esquerra Unida i Ciutadans, i amb l’abstenció del Partit Popular. Al mateix temps, també es va aprovar la posada en marxa dels Premis FVMP de Bones práctiques Municipals 2018, uns guardons que tenen com a objectiu potenciar les bones pràctiques municipals als diferents ajuntaments del País Valencià.