El CdT de Castelló de la Plana ha acollit la segona reunió de treball entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i els Ajuntaments per a explicar el funcionament d’una nova ferramenta que l’ens municipalista valencià posa al servei dels municipis i la ciutadania. Després de la primera trobada que va tindre lloc a València, la capital de la Plana Alta ha estat seu de la presentació d’aquesta nova ferramenta, ANEM (Agenda de Novetats i Esdeveniments Municipals), que suposa un nou servei que la FVMP ofereix per als municipis de tot el País Valencià. Una APP gratuïta, que confecciona la FVMP, per a tots els municipis i mancomunitats associats amb l’objectiu d’ajudar a difondre de manera eficaç els esdeveniments dels municipis.

Aquesta segona reunió a València estarà seguida de més trobades amb Ajuntaments arreu de tot el territori, i que serviran per a apropar als i les representants públics municipals i a les treballadores i treballadors al servei de l’administració local els avantatges i funcionament d’aquest nou servei. Durant els pròxims dies a Alzira, Xàtiva, Gandia, Dénia, Alcoi i Alacant tindran lloc també aquestes reunions de treball.

La inauguració de la trobada de València ha estat a càrrec del vicepresident de la FVMP i alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, qui ha posat l’accent en la importància que l’ens municipalista valencià té a l’hora “d’oferir serveis als Ajuntaments, per aconseguir que totes les ciutadanes i ciutadans tinguen les mateixes oportunitats” Per la seua banda, Ignasi Garcia, regidor de Transparència i modernització de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, ha destacat “l’importància de l’aposta de nous serveis de modernització que apropen a la ciutadania allò que fan les institucions municipals”.

Aquest servei d’APP global municipalista que posa en marxa la FVMP s’emmarca dins de la importància de difondre les activitats municipals, ja que aquesta és una de les majors preocupacions dels càrrecs públics locals.

Hui en dia la ciutadania ha aprés a disposar de la informació de manera immediata i clara, que amb un colp de vista es tinga la capacitat de decidir si interessa o no, la informació eficient al telèfon en un sols “clic”.

ANEM serà una ferramenta eficaç on es farà arribar a tots els veïns i veïnes de tot el territori valencià els esdeveniments que s’organitzen. Però a més a més, multiplicarà exponencialment la difusió de cadascun dels actes. Es podrà arribar a la ciutadania dels pobles del costat, als de la comarca i als de tot el territori valencià. Serà la primera ferramenta informàtica que posa a l’abast de la ciutadania tot el mapa cultural i d’esdeveniments municipals de tot el territori valencià. Una ferramenta completa que comptarà amb diferents filtres per tal que la recerca d’informació s’ajuste al que necessitem: comarca, localitat, data, hora, lloc, tipus d’espectacle, públic objectiu, agenda, alertes i venda d’entrada.