Compromís FVMP mitjançant el seu cap de Gabinet, Tomás Ferrandis (alcalde de Xeresa), ha assistit a la xerrada organitzada per Compromís de Xirivella per a parlar del projecte de la V30. del Ministeri de Foment, una inversió de 150 milions, que suposa un problema per al municipi de Xirivella i el seu veïnat, així com va en contra d’allò previst en mobilitat per la Generalitat per als 4 municipis afectats.

L’arquitecta Sílvia Maiques -secretària d’Organització de Mislata- ha explicat el projecte a un centenar d’assistents. Maiques ha destacat que el projecte suprimiria l’actual accés directe a Xirivella des de l’A3 creant embussos i crearia greus problemes acústics als veïns. A més, el projecte no té en compte la nova política de València ciutat, ocuparia la zona de servidumbre de l’A3 i V30 i, per tant, la distància mínima als habitatges. A més s’ocupa part del sol de zona verda i d’esports de Xirivella.

whatsapp-image-2016-12-02-at-12-36-07Per la seua banda Josep Lluís Miralles, Doctor enginyer en Camins, ha qualificat el projecte com “un projecte dels s XX per al sXXI”. Ha explicat alternatives tècniques molt millors que connectarien Xirivella entre si i València com la creació d’un pont des de l’avinguda Tres Forques. Tot i que ha senyalat la necessitat superar – en el terreny tècnic- la visió localista i pensar en l’àrea de Xirivella, València, Quart i Mislata. En el terreny sociopolític cal superar que és un projecte que es finançaria amb part dels diners que paguem els valencians al govern central per tant han de ser els valencians qui el definisquen.

Un dels qui també ha participat ha estat el diputat de Compromís a Les Corts Valencianes,Juan Ponce. El diputat verd ha reivindicat una aposta fort a pel transport públic front a l’abús del cotxe. Ponce ha denunciat que l’àrea metropolitana de València no rebaixes ni una euro del govern central per a transport públic a diferència de Madrid i Barcelona. També la falta d’inversions a terres valencianes.

Per la seua part, el diputat de Compromís al Congreso de los Diputados, Joan Baldoví, ha destacat el poc pes que hem tingut els valencians en els Ministeris. I els abusos en fer grans infraestructures absurdes com AVEs en altres regions.

Baldoví ha recomanat que s’exercisca pressió popular i sol·licitar entrevistes dels alcaldes amb el Ministre i els tècnics, pressió a Delegació de Govern.

Tot seguit, Ricard Barberà, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Xirivella, ha animat al públic a participar i en resposta als assistents ha aclarit les gestions fetes de la del govern municipal sobretot per a coordinar l’acció amb els ajuntaments veïns.

Contra la política de València ciutat
Mentre València ciutat redueix el deute de la EMT arruïnada pel govern municipal del PP, planifica un carril BUS i un carril bici. El govern central ordrena tancar l’EMT per raons econòmiques i aposta per incrementar els cotxes ampliant carreteres dins dels ciutats.