La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha batut tots els rècords d’inscripció enguany en la seua nova edició de Formació continua. En aquest 2017, l’ens municipalista valencià ha presentat una nova proposta formativa, adreçada als treballadors i treballadores de les entitats locals valencianes, que té com a objectiu una important aposta per la qualitat formativa, i que pren com a punt de partida les avaluacions i els resultats de les darreres edicions. Aquests paràmetres han fet que es superen totes les xifres dels darrers anys, de fet, s’ha duplicat el nombre d’inscripcions de 2014.

El pla que s’ha dissenyat per a 2017, ha seguit l’estela del pla de formació de 2016, i per tant, és una evolució d’aquest i marca l’accent formatiu multidisciplinar que des de la vicesecretaria de la FVMP es vol remarcar. Per exemple, durant 2017, s’ha pogut trobar formació molt específica per a col·lectius com mestres, treballadors dels jutjats de pau, ADL’s o treballadors socials i tècnics de cultura amb l’objectiu de arribar a la demanda que els treballadors i treballadores de l’administració local a la Comunitat Valenciana fan a la FVMP.

Respecte a les xifres concretes, en este 2017 s’ha aconseguit arribar a 14.074 , quasi el doble de les 7564 que es van realitzar en 2014. Per altre costat també s’han multiplicat les accions formatives. Durant este 2017 es relitzaran 73 accions formatives, una xifra molt superior respecte a les 45 de 2016, les 30 de 2015 o les 27 de 2014. Dins de les diferents accions formatives hi han cursos com “Llenguatge administratiu no sexista”, “E-contractació”, “Seguretat en dispositius mòbils”, “Estatut bàsic de l’empleat públic”. Una xifra que marca la tendència i el canvi de paradigma en el tipus de formació que aposta està apostant la FVMP durant els darrers dos anys per als ajuntaments.

“La formació contínua és bàsica per al desenvolupament de la tasca i els serveis que els Ajuntaments presten a la ciutadania. El pla de formació aposta per reforçar àrees de gestió que facen dels nostres pobles i ciutats un espai de convivència i millora de la vida de les persones, ha assegurat la vicesecretària general, Eva Sanchis.